Перейти до основного вмісту

Єдиний скарб у тебе


Єдиний скарб у тебе – рідна мова.
Заклятий для сусіднього хижацтва.
Вона твого життя міцна основа,
Певніша над усі скарби й багатства.
П. Куліш


9 листопада в Україні відзначають День української писемності та мови. Це свято – одне з найцінніших надбань, що залишать українці свої нащадкам у спадщину. Традиційно у школі відбувається низка заходів, присвячених нашій рідній мові.
Так, учитель Фетісова Н.А. провела для учнів 6-В класу вікторину «Мовний крос». Діти, об’єднані у команди («Мрійники», «Читайлики»), відповідали на запропоновані питання, розв’язували мовні ребуси, грали у пізнавальні ігри. До проведення заходу були залучені учениці 10-А класу Мороз В. та Полусмяк О., які вже не перший рік виявляють високі знання з навчальних предметів. У результаті інтелектуальних змагань перемогла команда «Мрійники». Вирішено у грудні провести матч-реванш. Усі отримали задоволення від роботи та результатів.

              07.11.2017 учитель Ващенко О.В. провела для учнів 9, 11 класів акцію «Культура мовлення у нашій школі», під час якої діти цитували вислови про рідну мову видатних людей, розповідали гуморески П.Глазового, надавали рекомендації, як правильно говорити українською.


08.11.2017 учитель Чехівська Н.І. провела для учнів 6-А класу цікавий урок мови «Подорож до країни Фразеології». Діти навчилися пояснювати зміст фразеологізмів та зображували їх зміст графічно. Добираючи синоніми до відомих фразеологічних зворотів, школярі переконалися, що наша мова красива, багата, емоційна.
09.11.2017 учні 7-А класу під керівництвом учителя Бесараб О.В. взяли участь у мовознавчій вікторині «Загадковий світ української мови». Подолавши конкурси «Швидкісний експрес», «Майстри слова», «Цікава буква А», «Показуха», було визначено переможців вікторини. Усі учасники отримали нагороди за участь у заході.

09.11.2017 учні 9-х класів та педагоги школи долучилися до написання Всеукраїнського диктанту єдності. У традиційній акції взяли участь 32 учня та 6 педагогів школи.
09.11.2017 відбувся шкільний тур конкурсу знавців української мови імені П.Яцика, визначено  переможців, які візьмуть участь у районному турі зазначеного конкурсу:
Кавальова Вікторія (3-А)
Фіцич Олег (4-А)
Божко Д. (5-А)
Бузько О. (6-А)
Іванова М. (7-А)
Литвин А. (8-А)
Федінішина Н. (9-А)
Мороз В. (10-А)
Пугач А. (11 - А)
Вітаємо переможців шкільного туру і бажаємо їм успіху у районному турі конкурсу.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Ми – за життя без СНІДу

         У Криворізькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 69 відбулися заходи з нагоди святкування Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом.          Традиційно пройшла акція «Діти КЗШ № 69 проти СНІду!», яку вкотре ініціювала педагог-тренер Гайдай Л.В. Учні 8-11 класів виготовили агітаційні листівки та презентували їх 01.12.2017. Слід відзначити якісну підготовку класних колективів 11-А (Курочкіна О.В.), 8-В (Бережний С.С.), 8-Б (Коваль І.В.) класів.          Практичний психолог Кріпак В.В. провела з учнями 5-А, 7-А, 7-В класів тренінгові заняття «СНІД та дружба». Соціальний педагог Баланська К.М. провела заняття з елементами тренінгу з учнями 8-А класу «Поширення та профілактика ВІЛ/СНІДу в Україні». Проведені заходи пропагували здоровий спосіб життя, доводили учням важливість здоров’я для людини, переконували школярів, що життєвий вибір залежить тільки від самої людини.          Усім відомо, що с имволом боротьби зі СНІДом є червона стрічка , ідея якої належить Франку Мур

Різдвяна зустріч

05.01.2018  на базі КПНЗ «Центр дитячої та юнацької творчості «Дружба» Криворізької міської ради відбулась різдвяна зустріч у колі юних юнкорів нашого міста. Свято традиційно проводиться з метою заохочення та стимулювання діяльності шкільних прес-служб, вихованців гуртків журналістського напряму, лідерів журналістського руху, виховання соціальної активності підростаючого покоління та організації проведення їх змістовного відпочинку. Учасниками свята стали 7 команд з різних районів міста, серед яких вже 2 рік поспіль є і команда журналістів нашої школи. Ми творчо представили свою команду "Червона рута".   Наші юні журналісти плідно працювали весь рік, брали участь у різноманітних конкурсах, фестивалях, змаганнях, випускали шкільні газети, і це не залишилося поза увагою. Наша команда нагороджена грамотою управління освіти і науки виконкому Криворізької міської ради та солодкими подарунками.